Juomakulttuuri, Kaupunki, Matkakohde, Ruokakulttuuri, Tapahtuma, Teemaviikko

Kymmenen kivaa ruokatapahtumaa Turussa kesäkuussa

Turku ja Suomi isännöivät maailman kuuluisinta ruokatapahtumaa ensimmäistä kertaa. Michelin Guide Ceremonyn kanssa samaan aikaan Turussa järjestetään ensimmäistä kertaa Turun ruokaviikot.

Turun ruokaviikot  tarjoavat kahden viikon aikana noin 40 herkullista tapahtumaa Turussa sekä Naantalissa, Paraisilla ja Salossa. Viikkojen (5.–18.6.) ohjelma löytyy Turun kaupungin verkkosivuilta osoitteesta turku.fi/ruokaviikot. Olen poiminut tähän kymmenen tapahtumaa aloittaen H-hetkestä ja päätapahtumasta striimauksineen.

Michelin Guide Ceremony 12.6.

Michelin Guide julkistaa pohjoismaiset tähtiravintolat sekä Michelin Awards -erikoispalkinnot vuosittain toteutettavassa Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa. Tapahtuma järjestetään Turun Logomossa maanantaina 12. kesäkuuta. Tilaisuuden pääyhteistyökumppanina toimivat Michelin Guiden ja Turun kaupungin lisäksi Business Finland (Visit Finland, Food from Finland).

Michelin Guide Ceremony on kutsuvierastilaisuus.

Kirkkopuiston terassin livekatsomo Michelin-tähtien jakotilaisuudesta 12.6.

Kuva: Turun ruokaviikot / Turun kaupunki.

Suuri yleisö pääsee seuraamaan Michelin Guide Ceremony -tilaisuutta livestreamin kautta Kirkkopuiston terassilla Tuomiokirkkotorilla ja Hansakorttelissa maanantaina 12.6. kello 18 alkaen noin tunnin kestävän lähetyksen välityksellä. Saadaanko tänä vuonna Suomeen ja Turkuun lisää Michelin-tähtiä?

Kirkkopuiston terassilla pidetään myös ruoka-aiheinen tietovisa klo 19 ja ravintola-alan rautaisista ammattilaisista koostuva Kolme tähtee DJ-trio soittaa musiikkia klo 20 alkaen, lisäksi on  mahdollisuus nauttia ruokaa ja juomaa. Tilaisuutta voi seurata myös Michelin Guiden YouTube-kanavalta.

Lisätiedot: kirkkopuistonterassi.com

Hallin ruokaviikot 5.–18.6.

Turun Kauppahallissa, osoitteessa Eerikinkatu 16, on tarjolla erikoistarjouksia ja maistatuksia hallin aukioloaikoina eli maanantaista perjantaihin klo 8–18 ja lauantaisin klo 8–16 ainutlaatuisessa miljöössä.

Lisätiedot: kauppahalli.fi

Cocktail d´Or 8.–17.6.

Cocktail d´Or -tapahtuma järjestetään ajalla 8.–17.6 ravintoloiden aukioloaikoina seuraavissa ravintoloissa: Arvo, Bar4, Liberty or Death, Rica Bar, The Cow, The Tasting Room ja Walo. Suomen parhaat keittiömestarit ovat suunnittelleet yhteistyössä turkulaisten cocktailbaarien kanssa ravintoloidensa syvintä olemusta kuvastavan juomasekoituksen. Tuloksena on seitsemän uutta ja innovatiivista cocktailia ja mocktailia. Yleisö ja ammattilaisraati saavat äänestää suosikkejaan.
Lisätiedot: cocktaildor.fi

Kuva: Turun ruokaviikot / Turun kaupunki.

Brinkhall Sparkling Siideriterassi 8.–18.6.

Brinkhall Sparklingin Siideriterassi löytyy Turun kauppatorin esiintymislavan vierestä päivittäin klo 12–22 (su–to) ja 12–23 (pe–la). Brinkhall Sparkling -siideritalo kutsuu maistelemaan siidereitä New Nordic Cider -hengessä pop-up-siideriterassille Turun kauppatorille.

Brinkhall Sparkling on Turun Kakskerrasta lähtöisin oleva siideritalo, jonka tuotanto ja vierailukeskus on nykyisin Salon Design Hillissä. Se tarjoaa laajan valikoiman erityylisiä siidereitä omasta tuotannosta alkaen, mutta valikoimaa on laajennettu myös harvinaisempiin pulloihin muualta. Siideriterassilla on päivittäisiä ohjattuja maisteluita sekä ohjelmaa esiintymislavalla. Tarjolla siidereiden lisäksi myös olutta, viiniä ja alkoholittomia virvokkeita.

Lisätiedot: @brinkhallsparkling Instagramissa ja Facebookissa.

Viuhka käy teekutsuilla 15.6.

Kuva: Turun ruokaviikot / Turun kaupunki.

Café Qwenselin ja Apteekkimuseon Viuhka käy teekutsuilla torstaina 15.6. tutustutaan 1800-luvun porvariston elämäntapaan iltapäiväteen merkeissä sekä opetellaan kommunikoimaan viuhkan avulla. Hienoimmat teelaadut ja käsintehdyt makeat ja suolaiset porvarisherkut nautitaan ylellisiltä posliiniastioilta. Hinta on 37 €/hlö sisältäen oppaan palvelut ja ruokailun juomineen.

Varhaisperunapäivä 15.6.

Kuva: Turun ruokaviikot / Turun kaupunki.

Ruokaviikoille osuu myös torstaina 15.6. ensimmäistä kertaa vietettävä varhaisperunapäivä. Turun kauppatorin lavalla kuullaan Ruoka ja tiede -haastatteluissa tutkittua perunatietoa. Professori Mari Sandellin aiheena klo 10 on Potut pottuina sanos makututkija. Apulaisprofessori Maaria Kortesniemen klo 12 alkavan esityksen otsikkona on Mitä violetti väri kertoo perunan terveysvaikutuksista?

Lisäksi Kauppatorin Elviksenäkin tunnettu perunanviljelijä Jari Rainio esiintyy JR & Memphis -yhtyeineen klo 16 ja 17. Hotellilaiva Borella ja Nauvon Minttus Bar & Kökissä nautitaan varhaisperunaillallista.

Neitsytperunafestivaali 16.–17.6.

Kuva: Turun ruokaviikot / Turun kaupunki.

Perinteiset Neitsytperunafestivaalit järjestetään perinteiseen tapaan Panimoravintola Koulun sisäpihalla, Eerikinkatu 18, perjantaina 16.6. ja lauantaina 17.6. klo 12–20.

Festivaalin avaa perjantaina Maisteri Frangén klo 16.30. Festareilla on myös tarjolla maisteluannoksia kuudelta eri ravintolalta, jotka ovat Panimoravintola Koulu, Nomad Food and Wine, The J.J. de Nier Food Experience, Turun keittiömestarit, Fat Bull’ s ja Xoco’ s. Myynnissä myös useita eri lajikkeita aamulla nostettua varhaisperunaa. Tapahtuman oma bändi Sohon Torwet viihdyttää yleisöä klo 17–18 ja 19–20.

Lisätiedot: neitsytperunafestivaali.fi

Perin salainen mysteerikahvihetki heinäkuussa 2023

Salaperäinen mysteerikahvihetki johdattaa aikamatkaseikkailulle Turun ja Ruissalon historiaan. Meren rannalla uinuvasta pitsihuvilasta on löytynyt resepti Sangen Ihmeteldäwään Williyrttimixtuuraan. Salakielisten viestien ratkomiseen tarvitaan myös yleisön apua.

Tapahtuma järjestetään Villa Bella Vistassa, jonka osoite on Iso-Pukintie 39, Turku.

Tapahtuma on Turun kaupungin ja Turun yliopiston Food hub -hankkeen tukema kokeiluhanke.

Villa Bella Vista on hulppea pitsihuvila torneineen ja terasseineen. Kuva on otettu huvilan kunnostuksen alkuvaiheessa; nyt jo koko pinnassa on vaaleanvihreä sävy.

Katso koko kattaus

Tutustu koko monipuoliseen ohjelmaan verkkosivuilla turku.fi/ruokaviikot. Osa tapahtumista on jo mennyt, mutta vielä niitä on runsaasti jäljellä tätä kirjoittaessani (10.6.).

Sivuilta löytyy tapahtumia moneen makuun ja eripaksuisille lompakoille. Olen poiminut tähän listaan maksuttomia tai pienen budjetin tapahtumia. Listalta löytyy myös monenlaisia illallisia.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Kymmenen kivaa ruokatapahtumaa Turussa kesäkuussa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.