Elokuvat, Kaupunki, Kilpailu, Matkakohde, Tapahtuma

Pakene pimeää elokuviin

Mikäs olisi sen mukavampaa kuin paeta pimeitä päiviä ja iltoja elokuvan pariin. Runsasta leffatarjontaa on luvassa marraskuussa niin Hangossa kuin Tallinnassakin.

Hangossa vietetään elokuvajuhlia parhaillaan ja nyt 21. kertaa. Näytöksiä on 30.10.–04.11. 2019 eli keskiviikosta maanantaihin.

Kino Olympiassa ja Regatassa

Festivaalia järjestää Olympian ystävät ry. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja se kokoaa elokuvan ystäviä ympäri Uuttamaata ja kauempaakin. Esityspaikkoina ovat Kino Olympia ja Regatta SPA Hotel.

Kino Olympia on järjestäjien mukaan esimerkki teatterista, jossa onnistuneesti yhdistyy uusin tekniikka ja vanhojen elokuvasalien lumo.

Regatan Merisali toimii viikonlopun aikana näyttämönä viidelle elokuvalle. Brasserie Regatassa tarjoillaan elokuvajuhlien virallinen illallinen perjantaina ja lauantaina 1.–2.11.2019 keittiömestarin loihtimin teemaan sopivin erikoismenuin.

Vapauden kaipuuta, rockia ja rakkautta

Ranskalainen elokuva Rivien välissä esitetään sunnuntaina 3.11.2019.

Hangon elokuvajuhlat kertoo tapahtumasta näin: ”Elokuvajuhlat heijastaa pimeään kaamosaikaan valoa ja tarinoita, joiden luokse voimme kokoontua; ja yllätyksiä, upeaa näyttelijäntyötä, seikkailua, rockia ja rakkautta, suuria tunteita ja terävää kritiikkiä, iloa ja surutyötä. Monissa elokuvissa käsitellään vapauden kaipuuta.

Tutustu nykyelokuvan mestareihin, pohjoismaisen ja kansainvälisen tuotannon valikoituihin uutuuksiin. Elokuvajuhlien yhteydessä keskustellaan myös elokuvan tyylien kirjosta ja kertojan henkilökohtaisen näyn merkityksestä. Tule tapaamaan kotimaisia tekijöitä, jotka ovat olleet mukana niin suomalaisissa kuin kansainvälisissä tuotannoissa.”

Esitettäviä elokuvia ovat muun muassa The Hole in The Ground (Lee Cron), Tarhapäivä (Tiina Lymi), Poissa (Arttu Haglund), Shoplifters (Kore-eda Hirokazu), Amundsen (Espen Sandberg), Kesä (Kirill Serebrennikov), Fugue (Agnieszka Smoczynska), Woman at war (Benedikt Erlingsson), Rivien välissä (Olivier Assayas), Amazing Graze (Sydney Pollack, Alan Elliot) ja Piazzolla – The Years of The Shark (Daniel Rosenfeld), The Norwegian Film School -elokuvakoulun oppilaiden lyhytelokuvia sekä muutamia dokumenttielokuvia vain muutamia mainitakseni.

Animals on australialaisen Sophie Hyden ohjaama elokuva.

Pimeiden öiden elokuvafestivaali Tallinnassa

Pimeiden öiden elokuvafestivaalin avajaiset vuonna 2019. Kuva: © Ahto Sooaru/PÖFF.

Pimeiden öiden elokuvafestivaali (Pimedate Ööde filmifestivali PÖFF, englanniksi Tallinn Black Nights Film Festival) houkuttelee Tallinnaan vuosittain yli 1 200 elokuvan tekijää, toimittajaa ja elokuvien ystävää sekä Virosta että ulkomailta.

Tallinnassa vuodesta 1997 järjestetty elokuvafestivaali on Pohjois-Euroopan ainoa A-luokan eli kansainvälisen elokuvatuottajaliiton (FIAPF. International Federation of Film Producers Associations) tunnustama festivaali, jossa on kansainvälinen kilpailuohjelma. Festivaalilla nähdään elokuvia lähes joka mantereelta.

PÖFFiin kuuluu kaksi alafestivaalia, Just Film – lasten ja nuorten elokuvien festivaali ja PÖFF Shorts, jossa esitetään lyhytelokuvia ja animaatioita. Kaikkiaan ohjelma koostuu yli 600 elokuvasta ja useista erikoistapahtumista. Tapahtuma-aika on 15.11.–01.12.2019 klo10.00–22.00. PÖFF-esittelyviden voi katsoa täältä.

Elokuvia esitetään seuraavissa paikoissa: Kesklinna linnaosa, Tallinnas Coca-Cola Plaza, Kosmos IMAX, Apollo Solaris, Artis, Sõprus. Tartus Cinamon ja Athena-keskus.

Pimeiden öiden festivaalin palkintojenjakojuhla 2018. Kuva: © Aron Urb/PÖFF.

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Pakene pimeää elokuviin

  1. Paluuviite: Taas blogataan | Parasta lähteä nyt

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.