Kaupunki, Matkakohde, Matkavalmistelut, Matkustaminen

Yhdysvallat mielessäin

Yhdysvallat on ollut jo pidempään matkatoivelistallani. Ehkä nyt voisi alkaa suunnittelemaan matkaa uudella aikakaudella.

Puuhasin yli kymmenen vuotta sitten matkaa Yhdysvaltoihin. Kimmokkeena ideaan oli oma 50-vuotispäivä, jonka kunniaksi olisi voinut tehdä perusteellisemman reissun. Tilasin esitteitä ja karttoja Michiganin matkailuorganisaatiosta ja kyselin tietoja Tripadvisorin kautta.

Erinäisten syiden vuoksi siirsin Michiganin matkan toteuttamista. Menin sen sijaan kahdeksi viikoksi Azoreille, mikä oli hieno reissu sekin.

Kymmenen matkaunelmaani -postauksessa 9.3.2019 Yhdysvallat oli mukana kategoriassa paikka, johon haluaisin mennä. Totesin tuolloin, että täytyy vielä odotella aikoja parempia ja seuraavan presidentin valtakautta; nykyinen ei ole suosiossani.

Nyt on jo varmistettu, että valta vaihtuu Valkoisessa talossa ja Joe Bidenista tulee seuraava presidentti. Matkasuunnitelmien tielle on tullut viime vuonna vielä tietymättömissä ollut pandemia. Ties kuinka kauan sen laantumista saa odotella?

Kohteena Wakefield, Michigan

Erityisesti minua kiinnostaa Michigan Yhdysvalloissa ja siellä Wakefield-niminen pieni kaupunki Gogebicin piirikunnassa (läänissä). Vuonna 2010 sen asukasluku oli 1 851. Kaupungin pinta-ala on 22,1 km², josta vettä on 1,4 km². Wakefield sijaitsee noin kymmenen mailia itään Ironwoodin kaupungista ja Wisconsinin osavaltion rajasta

Kaupunki on rakennettu Sunday Lake -järven rannalle ja alueelta löytyy myös Indianhead Mountain -vuori. Kaupungin elinkeinoina ovat saha- ja metsäteollisuus, pienyritystoiminta ja matkailu. Lähistöllä on monia hiihtoalueita, muun muassa Blackjackin laskettelualue sekä järviä ja vesiputouksia.

Kaupunki on saanut nimensä George M. Wakefieldin mukaan. Hän tuli alueelle vuonna 1886 rautalöytöjen perusteella. Hän tutki alueen ja oli mukana perustamassa Brotherton Iron Mine -yhtiötä. Vuonna 1886 Chicago & Northwestern Railroad -yhtiö rakensi kaupunkiin rautatien.

Miksi Wakefield kiinnostaa minua? Siinäpä kysymys, jonka vastaus ulottuu yli sadan vuoden taakse, 1800-luvun loppupuolelle. Wakefield on kaupunki, jossa isoisoisäni Juhon ja isoisoäitini Hilman elämänkohtalot ovat yhtyneet. He ovat päätyneet sinne kumpikin omia reittejään. 1900-luvun alussa he palasivat Alajärvelle, Etelä-Pohjanmaalle.

Haluaisin käydä Wakefieldissä ja sen lähikaupungeissa, Michiganissa ja ehkä muuallakin Yhdysvalloissa. Siellä on juuria ja sukulaisia, joista muutaman kanssa olen yhteydessä Facebookin kautta.

Olisi mielenkiintoista tutustua kaupungin arkistoihin ja kirjastoihin sekä saada lisävalaistusta isoisovanhempien Amerikan vuosiin. Tietoja löytyy nykyisin Internetistäkin, mutta alkuperäisaineistoa saattaa löytyä tästä pienestä yhdysvaltalaiskaupungista. Olisi mukavaa käyskennellä Seppa Roadilla Wakefieldissä – se näkyy Googlen kartassa.

Tämä lienee kuitenkin sellainen matkaunelma, jonka toteutumista pitää vielä odotella vielä pari vuotta; josko silloin koronapandemia olisi voitettu ja olot Yhdysvalloissa rauhoittuneet.

Iltamaisemaa Michigan-järvelle. Kuva: David Mark Pixabaystä.

Normaali

3 kommenttia artikkeliin ”Yhdysvallat mielessäin

  1. Paluuviite: Unelmia aivoille | Parasta lähteä nyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.