Bloggaus, Matkakertomus, Tapahtuma

Ensimmäistä kertaa matkabloggareiden konferenssissa

TBEX Ireland -konferenssin avajaisiltaa vietettiin Killarneyn raviradalla. Ohjelmassa on tutustumista paikallisiin ruoka- ja juomatuotteisiin, hevosiin sekä irlantilaiseen tanssiin ja musiikkiin. Minäkin pääsin kameran toiselle puolelle; kuvanottajan nimeä en tullut kysyneeksi.

Millaista on matkabloggareiden konferenssissa? Kuinka ensikertalainen pärjää? Mitä konferenssista jää mieleen?

Osallistuin lokakuun alussa TBEX-konferenssiin. Se on matkabloggareiden ja -toimittajien, sosiaalisen median sisällöntuottajien sekä matkailuyritysten maailman laajin konferenssi- ja verkostoitumistilaisuus.

Huomasin viime vuonna liian myöhään, että heinäkuun puolessa välissä järjestettiin TBEX-konferenssi Tukholmassa. Kun en sinne ehtinyt, päätin järjestää itseni tämän vuoden Euroopan konferenssiin. Ilmoittauduin Killarneyssä, Irlannissa pidettävään tapahtumaan jo keväällä. En ole aikaisemmin käynyt vihreällä saarella ja Dublinkin oli näkemättä.

Kolme konferenssia vuosittain

Killarney toivotti tervetulleeksi TBEX-konferenssiin isolla kyltillä konferenssikeskuksen ulkopuolella.

TBEX-toiminta (The Future of Travel Media) on alkanut pienimuotoisesti vuonna 2009 ja se on kasvanut maailman suurimmaksi matkailualan yhteisöksi. Konferensseja järjestetään vuosittain Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa ja niihin osallistuu noin 600‒800 ihmistä.

Eniten kävijöitä tulee Pohjois-Amerikasta, 52 %, Euroopasta 30 % ja muualta maailmasta 18 %. Aikaisempien konferenssien kävijöistä 55 % on naisia ja 45 % miehiä. Osallistujista 35 % on 20‒29-vuotiaita, 48 % 30‒39-vuotiaita, 14 % 40‒49-vuotiaita ja 3 % yli 50-vuotiaita. Äkkiseltään sanoisin, että Killarneyn konferenssissa oli mukana reilusti enemmän varttuneempaa väkeä, minäkin siinä joukossa.

Konferenssiin osallistuminen maksoi noin 200 euroa. Sillä sai kahden päivän ohjelman aterioineen ja iltatilaisuuksineen sekä mahdollisuuden päivän Killarneyn retkeen ja yhteen lähiympäristön retkeen ennen tai jälkeen konferenssin. Kustannuksia tuli tietysti hotellimajoituksista ja lento- ja junamatkoista.

Paikkakunnalla järjestettiin paljon tervetulojuhlia paikallisissa pubeissa ja Killarney Brewing Company -panimossa. Tarjolla oli myös kiertoajelu kummitusbussin kyydissä. Lisäksi paikkoja oli tarjolla myös useamman päivän retkiin, jonne valittiin hakemusten perusteella.

Avajaistilaisuudessa Killarneyn raviradalla oli jättimäinen näyttö tervetuliaistoivotuksineen. Ruokaa, juomaa ja ohjelmaa riitti muutamaksi tunniksi.

Konferenssi järjestettiin Ireland´s National Events Centre INECissä, Killarneyssä. Samassa yhteydessä toimii The Gleneagle Hotel, jossa yövyin.

Ei yhdestä puusta veistettyjä matkablogeja ja -bloggareita

Konferenssissa kävi ilmi se, että matkabloggarit ovat kaikenikäisiä nuorista senioreihin, tulevat kaikista maanosista ja fyysiset esteetkään eivät heitä rajoita: mukana oli yksi sokea ja yksi pyörätuolissa kulkeva bloggari.

Matkablogit jakautuvat myös eri aihepiireihin: on muun muassa luksus-, reppureissaaja-, lapsiperhe-, seniori-, kylpylä-, business-, eko-, taide- ja kulttuurimatkailu- sekä säästö- ja ruokamatkablogeja. Osa blogeista lienee väljemmin rajattuja kuten omakin blogini on.

Osa blogeista ja vlogeista on tekijöilleen ammatti ja toimeentulon lähde, osalle harrastus. Konferenssiohjelmassa oli myös mahdollisuus bloggareiden ja matkailualan yritysten edustajien tapaamiseen (Speed Networking).

Bloggarit saattoivat varata kahdeksan minuutin esittäytymis- ja neuvottelutapaamisen kiinnostavien matkailubrändien kanssa ja yritykset markkinoivat toimintaansa. Osallistuminen oli bloggareille maksutonta, mutta yrityksille maksullista. En hakeutunut näihin tapaamisiin, koska blogini on vielä harrastus ilman yritysyhteistyötä.

Konferenssipäivien aikana käytiin monia yhteistyöneuvotteluja.

Katso video TBEX Ireland – They Came, They Saw, They Created Content (kesto 2 minuuttia 31 sekuntia).

Hengenheimolaisten tapaaminen

Oli hienoa tavata bloggareita eri puolilta maailmaa. Juttelimme ja vaihdoimme käyntikortteja ja muutaman kanssa pidämme nyt yhteyttä. Muita suomalaisia en tavannut konferenssissa.

Konferenssiesityksistä sain uutta tietoa muun muassa bloggaamisesta, sosiaalisesta mediasta, valokuvaamisesta ja kuvien käsittelystä sekä vinkkejä matkoista kirjoittamiseen ja yritysyhteistyöhön.

Ciaran Blumenfeld Hashtracking.comista oli yksi konferenssin esiintyjistä. Oikealla olevan herra tuli pyynnöstä lavalle havainnollistamaan sisällöntuottajan tehtäväkenttää ‒ jongleerauksella.

Tein myös pienimuotoista promootiotyötä kotikaupunkini Turun puolesta ja annoin uusille tuttavuuksille VisitTurku-markkinointimateriaalia.

TBEX-matka tarjosi paljon aineistoa blogijuttuja varten. Joitakin juttuja on vielä tulossa Dublinista, Killarneystä ja West Corkin retkeltä.

TBEX-konferenssi oli kaikin tavoin onnistunut tilaisuus, joka opetti paljon ja laajensi maailmakuvaani. Parasta oli ehkä se, että maailmassa on niin paljon ihmisiä, joilla on sama mielenkiinnon kohde kuin itselläni ‒ kuulumme heimoon, joka on ominaisuuksiltaan hyvinkin heterogeeninen, mutta ytimeltään yhtenäinen. Kaikilla on kiinnostusta kuvaamiseen, kirjoittamiseen ja maailman tutkimiseen.

Konferenssin lounaat olivat aikamoisia joukkoruokailutilanteita, sillä pöytien ääressä oli noin 850 osallistujaa.

Ensi vuonna Zimbabwe ja Yhdysvallat

Nyt kun olen saanut ensimmäisen, upean ja antoisan kokemuksen TBEX-konferenssista, tekee tietysti mieli lisää.

Ensi vuonna konferenssipaikkoina ovat heinäkuussa Rainbow Towers Hotel & Convention Centre, Harare, Zimbabwe Afrikassa ja syyskuussa Museum of Glass, Finger Lakes Wine Country, New York Yhdysvalloissa.

Euroopan konferenssipaikkaa ei ole vielä julkistettu ja sitä tässä odottelenkin jännityksellä. Mielelläni osallistuisin siihen.

 

 

Normaali

4 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäistä kertaa matkabloggareiden konferenssissa

  1. Paluuviite: Kirjailijamuseossa Dublinissa | Parasta lähteä nyt

  2. Paluuviite: Uusi kalenteri, uusia matkoja | Parasta lähteä nyt

  3. Paluuviite: Parasta lähteä nyt -blogi on 3-vuotias | Parasta lähteä nyt

  4. Paluuviite: Kymmenen matkaunelmaani | Parasta lähteä nyt

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.