Ajanjakso, Bloggaus, Teemapäivä

Yhdeksän vuotta: Parasta lähteä nyt – bloggaamaan

Kuva: Victor/Unsplash.

Julkaisin ensimmäisen Parasta lähteä nyt -blogipostauksen 8.2.2015 eli tasan yhdeksän vuotta sitten.

Ja tästä se lähti. Bloggauspäätös oli punnittu ja harkittu teko. Alussa epäilin, jaksanko kirjoitta säännöllisesti ja kuinka kauan. En ole kyllästynyt vieläkään, vaikka elämän haasteet välillä hidastavat tahtia. Näiden yhdeksän vuoden aikana postauksia on kertynyt kaikkiaan 744 tämä mukaan luettuna.

Nimi tälle blogille syntyi muutamia matkakirjoja selaamalla. Parasta lähteä nyt -lause löytyi Pekka Haaviston vuonna 1978 julkaistun Inter-rail-oppaan esipuheesta.

Blogin nimi löytyi Pekka Haaviston oppaasta vuodelta 1978.

Bloggaaminen on hauska harrastus, joka laajentaa omaa reviiriä, tutustuttaa uusiin ihmisiin ja paikkoihin sekä lisää tietoa, osaamista ja kokemuksia. Postauksen tekeminen on itsellistä puuhaa, mutta blogi avaa maailmoja. Olen päässyt mukaan tilanteisiin ja paikkoihin, jotka olisivat olleet ulottumattomillani ilman bloggaamista. Olen myös tutustunut suureen määrään kanssabloggaajia, hengenheimolaisia, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Olen käynyt matkabloggaajien TBEX-konferensseissa Euroopassa, osallistunut PR- ja pressimatkolle kotimaassa ja Matkamessuille, viettänyt viikon Lapinjärvellä citybloggarina ja Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman VIP-bloggaajana, luennoinut matkabloggaamisesta ja joistakin matkakohteista ja ollut haastateltavana yhdessä podcast-lähetyksessä.

Eniten bloggaamisessa ilahduttaa mahdollisuus toteuttaa omia ideoita, luoda tekstistä ja kuvista kokonaisuus, etsiä tietoja ja oppia uutta. Postauksen julkaiseminen tuottaa iloa ja aikaansaamisen tunnetta. Yhtenä plussana on sekin, että näin matkoistani jää itsellenikin jonkinlainen jälki, johon on helppo palata vuosienkin jälkeen – toisin kuin katoaviin muistoihin.

Voit seurata blogipostauksia myös Facebookin Parasta lähteä nyt -sivulla (käy tykkäämässä) tai blogit.fi-sivuston kautta (käy seuraamassa kirjautuneena, merkkaa blogi sydämellä).

Pysy mukana matkassani. Tiedon blogin tuoreimmasta päivityksestä voi tilata sähköpostiin. Tämä kenttä aukeaa menuvalikosta (musta palkki ylhäällä, vasemmanpuoleinen painike).

Saa onnitella! Ja ensi vuonna vietetään 10-vuotissynttäreitä.

Lue myös:

Bloggaaminen avaa maailmoja
Mitä matkasta jää mieleen?

Kuva: Greta T / Unsplash.
Normaali

5 kommenttia artikkeliin ”Yhdeksän vuotta: Parasta lähteä nyt – bloggaamaan

  1. Grattis!!! Jag är tre dagar äldre! Och idag hittade jag boken i bokhyllan, den bok som gjorde att vi hittade varandra, ”Palava rakkaus ruusuihin”. Kommer du ihåg?

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.