Bloggaus, Tapahtuma

Marraskuussa kirjoitetaan

NaBloPoMo November 2015

Marraskuussa blogataan!

Miksi tehdä marraskuussa muuta kun voi kirjoittaa? Tämä pimeän ajan kuukausi on keksitty omistaa kirjallisille harrastuksille.

Yhdysvalloista alkanut ja sittemmin kansainväliseksi kasvanut haaste kirjoittaa marraskuun aikana 50 000 sanan romaani on nimeltään National Novel Writing Month (NaNoWriMo tai joskus vain NaNo). Se alkoi vuonna 1999 Chris Batyn ideasta ja mukana oli 21 kirjoittajaa. Viime vuonna mukana oli jo 325 142 osallistujaa.

Tänä vuonna Suomesta on mukana 775 kirjoittajaa ja sanoja on kirjoitettu 3 590 880. Keskimääräinen sanamäärä on 4 633, joka on tuottanut 495 dollarin lahjoituksen tapahtumaan liittyvään hyväntekeväisyyskampanjaan (tilanne 3.11.2015).

Romaaninkirjoitushaaste on saanut rinnalleen muita vastaavia tapahtumia: tietokirjoittamiseen haastava National Non-Fiction Writing Month (NaNonFiWriMo), näytelmäkirjoittamiseen kannustava National Playwriting Month (NaPlWriMo) ja päivittäiseen piirtämiseen liittyvä haaste (NaNoDrawMo).

Bloggareilla NaBloPoMo

Myös bloggaajille on oma haasteensa marraskuun ajaksi eli National Blog Posting Month, NaBloPoMo. Tarkoituksena on tehdä blogiin päivittäisiä postauksia. Sanamäärä ei tässä haasteessa ole annettu. Myös kuvapäivitykset kelpuutetaan.

Kun satuin ajoittamaan oman Julia Cameron -postauksen marraskuun ensimmäiseen päivään, päätin lähteä tähän juttuun mukaan. Päivityksiä pitäisi siis  tulla joka päivä marraskuun loppuun saakka.

Inspiroijina ja tukijoina toimivat muun muasssa WordPressin The Daily Post -sivusto ja bloggauskampanjaa edistävä BlogHer-sivusto.

BlogHer ylläpitää blogilistaa osallistujista. Siinä on nyt 877 blogia mukana ja aikaa ilmoittautumiseen on vielä 5.11. saakka. Oma blogini on listalla numerolla 817.

BlogHer järjestää myös kilpailun, jossa arvotaan liput BlogHer2016 -konferenssiin elokuussa Los Angelesissa. Mitä sitä ei tekisi päästäkseen matkaan?

Tarkemmin konferenssilippujen arvontaan liittyviä sääntöjä luettuani huomasin, että kilpailuun voivat osallistua vain Yhdysvalloissa asuvat. No, Los Angelesin matkaan ei tällä konstin ole mahdollisuuksia, mutta haasteessa olen kuitenkin mukana.

Kirjoitusvinkkejä kaipaan

Mistäs kirjoitan? Saisinko vinkkejä? En lupaa muuta kuin lukea ehdotukset; toteutus saattaa jäädä tuonnemmaksi tai ehdotus tulla kokonaan hylätyksi. Jotain virikkeitä voit kuitenkin antaa ja auttaa matkabloggaria tässä hullutuksessa, jossa määrä korvannee laadun.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Marraskuussa kirjoitetaan

  1. Marita Lundström sanoo:

    Usein kirjoitus alkaa luistaa, kun keksii ensimmäisen lauseen. Tässä kaksi ehdotusta: Meidän suvussa on aina… ja Kun minä synnyin… Omasta elämästä on aina helppo kirjoittaa ja kun valehdellakin saa niin paljon kuin ehtii, niin johan syntyy tekstiä.

    Liked by 1 henkilö

  2. Paluuviite: Marraskuussa bloggausta päivittäin | Parasta lähteä nyt

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.