Matkakohde, Näyttely, Tapahtuma

Neulegraffiteja Aurajoen rannalla

 

Jos olet kulkenut Aurajoen rannoilla Turussa viime viikkoina, lienet huomannut, että puut on somistettu neulegraffitein. Teokset sijaitsevat Tuomiokirkkosillan ja Kirjastosillan väliin jäävän jokirannan molemmin puolin.

Knit ’n’ Tag Turku -tapahtuman järjestää Åbolands hantverk rf/Taitoåboland. Kyseessä on voittoa tuottamaton, käsityön ilosanomaa eteenpäin vievä tapahtuma. Mukana on 56 osallistujaa. Nuorimmat ovat 5-vuotiaita ja iäkkäin 92-vuotias.

Aikaisempia Knit ´n´Tag Turku -tapahtumia toistaen Åbolands hantverk rf on haastanut yhdistyksiä, järjestöjä, yrityksiä, kouluja ja yksityishenkilöitä luomaan ympäristötaideteoksen, joka koostuu neulegraffiteista.

Yhdistyksen mukaan tempauksen tavoitteena on luoda elävä kaupunkimiljöö, nostaa kiinnostusta käsityötä kohtaan ja innostaa yhteistyöhön. Teoksiin sopivat kaikki jäännöslangat ja muut ylijäämätekstiilit. Tyyli on vapaa ja mielikuvitus ainoana rajoituksena.

Tämän vuoden teemana on ”Minun Suomeni”. Knit ’n’ Tag on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Yksityiskohta Lapsuuden maa -työstä, jonka ovat tehneet Katri Louhi ystävineen ja Turun Työterveystalon käsityökerho.

Åbolands hantverk rf -yhdistys on tukenut ja kehittänyt suomalaista käsityökulttuuria, -taitoja ja elinkeinoa toiminta-alueellaan Turunmaalla ja Turussa lähemmäs 80 vuotta. Yhdistys on jäsen Taito Groupissa, joka muodostuu Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:stä ja 20 paikallisesta käsi- ja taideteollisuusyhdistyksestä.

Jos et ole vielä nähnyt näitä värikkäitä töitä, kannattaa pitää kiirettä, sillä teokset ovat esillä maanantaihin 29.5.2017 asti. Jos et ehtinyt näkemään, niin kuvagalleriassa näet osan neulegraffiteista ‒ ja ehkä innostut niin, että ryhdyt suunnittelemaan omaa työtä seuraavaan tapahtumaan, joka lienee toukokuussa parin vuoden päästä.

Koululaiset Maskusta ovat tehneet etualalla oleva Neljä vuodenaikaa -työn.

 

Normaali

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.