Teemapäivä

Naisia, jotka kulkevat omia polkujaan

Naisen ja sateenvarjo siluettina sinisessä maisemassa, jossa merta ja taivasta.

Kuva: TheDigitalTeacup Pixabaystä.

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi keräsin listan postauksistani, joissa kerron naisista omilla poluillaan. Osa reiteistä kulkee lähiluonnossa, osa on tutkimusmatkoja tuntemattomilla seuduilla ja osa noudattaa sielun ja sydämen johdatusta sopivaisuussäännöistä piittaamatta.

Tuntemamme kuuluisat löytöretkeilijät ja tutkimusmatkailijat ovat useimmiten miehiä. Maailmaa tutkimaan lähteneitä naisiakin on, emme vain ole kuulleet niin paljoa heistä. Päivi Laitisen Reissunaisia-kirja kertoo kymmenestä naisesta, jotka kulkivat omia polkujaan aikana, jolloin se oli hyvin poikkeuksellista.

Mia Kankimäki puolestaan kertoo rohkeista naisista, jotka eivät piitanneet sopivaisuussäännöistä, vaan kulkivat sinne, minne sielu ja sydän heitä johdatti. Heidän tarinoitaan voi lukea kirjasta Naiset joita ajattelen öisin.

Kerron kolmessa postauksessa myös omia luontopolkujaan kulkevista naisista, jotka ovat Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n jäseniä. Jutuissa on kaikkiaan yhdentoista naisen tarinoita kuvineen. Heistä osa on valokuvauksen ammattilaisia ja osa harrastajia. Askeleet voivat viedä lähimetsään tai kauemmas eksoottisen luonnon jäljille Huppuvuoria ja Grönlantia myöten.

Reissunaisia – seikkailijoita, tutkijoita ja edelläkävijöitä

Yönaisten matkassa

Naiset, jotka kulkevat omia luontopolkujaan I

Naiset, jotka kulkevat omia luontopolkujaan II

Eva Roos omilla luontopoluillaan

Ostin alla olevan kortin Englannista vuonna 1988. Teksti on ajankohtainen edelleen niin Suomessa kuin kuin globaalistikin. Ei kummoistakaan edistystä yli kolmessakymmenessä vuodessa, vaikka Marsiinkin on jo tutkimuslaitteita lähetetty.

Tähän yhteyteen sopinee brittien alunperin sota-ajan propagandakäyttöön lanseeraama slogan: Keep calm and carry on.

Ajatelkaamme Päivi Laitisen siteeraaman Nellie Blyn sanoin: ”Mikään ei ole mahdotonta, kun vain ohjaa riittävän määrän energiaa samaan suuntaan.” Tämä sopii niin naisten aseman parantamiseen kuin omiin polkuihimme.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.