Matkakohde, Puisto

Vihreä virkistyspaikka Vilnassa ‒ Bernardinen puisto

Vilna on Liettuan viehättävä ja vanha pääkaupunki. Sen sydämessä, Vilnia-joen rannalla, lähellä Gediminasin kukkulaa ja Bernardinen kirkkoa, on Bernardinen puisto.

Puiston synty juontaa juurensa 1500-luvun loppupuolelle, jolloin suurherttua Kazimieras kutsui benediktiinimunkkeja Vilnaan. He muokkasivat tästä soisesta kaupunginosasta puutarhan ja perustivat sinne myös luostarinsa. 1700-luvulla Vilnan yliopisto teki paikalle kasvitieteellisen puutarhansa.

1800-luvun lopulla puutarhat yhdistettiin ja arkkitehti Vladislovas Štrausas muokkasi puutarhaa nykyiseen asuunsa suihkulähteineen, lampineen, paviljonkeineen ja lasten leikkipaikkoineen. 1900-luvulla puisto oli välillä hoitamaton, kunnes vuonna 2013 puisto avattiin uudistettuna.

Bernardinen puisto on kaunis ja käymisen arvoinen paikka. Se on saanut matkailusivusto TripAdvisorilta Erinomainen kohde -sertifikaatin, joka myönnetään nähtävyyksille, jotka saavat positiivisia arvosteluja matkailijoilta. Jos tekisin arvostelun sivustolle, kehuisin kyllä puistoa, joka on kauneimpia näkemiäni. Siltä ainakin tuntui kävellessäni Bernardinessa heinäkuussa 2017.

Puisto on oiva paikka lepuuttaa jalkojaan ja nauttia kauniista näkymistä: suihkulähteistä, kukista ja puista. Jos ottaisi mukaansa retkieväät ja huovan ja suuntaisi veden ääreen, saisi nauttia ruokailuhetkestä joen virtausta kuunnellen. Aterian jälkeen voisi oikaista ja ottaa vaikka pienet päivätorkut.

 

Puistosta löytyy myös ravintoloita, karuselli, lasten leikkikenttä sekä tenniskenttä.

Puisto on auki päivittäin aamuseitsemästä iltakymmeneen.

Normaali

11 kommenttia artikkeliin ”Vihreä virkistyspaikka Vilnassa ‒ Bernardinen puisto

  1. Marita Lundström sanoo:

    Tämä puisto jäi näkemättä, vaikka ihan lähistöllä olen kulkenut. Siinä hyvä syy käydä uudelleen Vilnassa, joka tosiaan kestää useamman vierailukerran.

    Liked by 1 henkilö

  2. PäiviH sanoo:

    Puisto on tosi kaunis ja yllättävän suuri. Tykkäsin kans paljon, vaikka pari vuotta sitten kun siellä vietimme aikaa, tihkutti vettä. Kahvilassa toki oli varjot, joiden alla saattoin nauttia mainiota kahvia ja hengittää tuoretta ilmaa. Majapaikkammekin oli kohtuullisen kävelymatkan päässä.
    Paljon paikallisia ihmisiä viettämässä aikaa – sekin on mukavaa.

    Tykkää

  3. Paluuviite: Turusta Kaunasiin | Parasta lähteä nyt

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.