Bloggaus, Matkakohde

Citybloggariksi punaiseen tupaan

Heinäkuun toisella viikolla bloggailen ja viestittelen maalaisresidenssistä Lapinjärveltä.

Löysin sähköpostistani huhtikuun lopussa viestin otsikolla: Citybloggari, uskallatko muuttaa maalle?

Kyseessä on Lapinjärven kunnan Bloggareiden Maalaisresidenssi -tempaus, joka haastaa kaupunkilaisia kohtaamaan ja testaamaan ennakko-odotuksia maalaisasumisesta. Lapinjärven kunta tarjoaa punaisen tuvan ja oman rannan aktiivisesti kokemuksistaan viestiville bloggareille tai vloggareille tänä kesänä. Kyseessä on ensimmäistä kertaa järjestettävä kampanja, jolla haetaan näkyvyyttä ja persoonallisia näkökulmia elämään maaseudulla.

No, uskallanko? Kun olen helposti uusista asioista innostuva ihminen, niin kiinnostuin heti. Vaihdan mielelläni turkulaisen kerrostalokodin luonnonläheisempään vaihtoehtoon kesälomallani.

No, taisin nukkua yön yli, mutta täytin hakulomakkeen. Pari päivää sitten sain mukavan tiedon, että olen valittujen bloggareiden joukossa.

Ihmislähtöinen Lapinjärven kunta

Ai mikä Lapinjärvi? Joskus olen kuullut maininnan Lapinjärven siviilipalvelukeskuksesta. Täytyy tunnustaa, ettei kunnan sijainti ollut heti hallussa. Karttakuvio kunnan sivuilla kertoo, että Lapinjärvi jää Lahden, Kouvolan, Kotkan ja Porvoon välimaastoon.

Nyt olen tietysti lukenut sekä kunnan verkkosivuja että Wikipedian tietoja. Tutustun mielelläni ”Itä-Uudenmaan yllätyksellisimpään, hauskimpaan ja ihmislähtöisimpään kuntaan.” On myös mielenkiintoista havaita, että kaikki kunnan keskushallinnon kuuluvat kuusi henkilöä ovat naisia kunnanjohtajasta toimistosihteeriin.

Lapinjärven kunta on päättänyt olla Suomen ensimmäinen ihmislähtöinen kunta. Kunnan sivuilla kerrotaan, että ”Muutos on käynnissä. Tulevaisuuden kunta on verkostoissa toimiva asioiden mahdollistaja. Ihmislähtöinen kunta ottaa eri toimijat mukaan palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen. Toimimme ihminen edellä.” Jotenkin voisi olla itsestään selvää, että näinhän kaikkien kuntien tulisi toimia.

Mökki järven rannalla

Kunta tarjoaa bloggareille Lapinjärven rannassa sijaitsevan kesätuvan aivan omassa rauhassa: ”Mökiltä on kauniit näkymät järvelle ulottuvalle niemelle. Pihassa on grilli ja polkupyörä, rannassa on vene. Ympärillä on vanhaa sekametsää erikoisine puulajeineen (alue on entinen metsäntutkimuslaitoksen testimetsä). Husulanmäeltä on vajaa kaksi kilometriä matkaa Lapinjärven kirkonkylälle”.

Loviisan Sanomien haastattelussa minulta kysyttiin, millaisia mielikuvia kunta ja mökki herättävät. No, positiivisia mielikuvia. Vaikka olen nykyisin kaupunkilainen, minulla on kosketusta maaseutuun nuoruusvuosien kesämökistä Paimiossa ja jokakesäisistä vierailuista perheen ja suvun eteläpohjalaisille juurille Alajärvellä. Ja mikäs sen ihanampaa kuin päästä aamu-uinnille järveen.

Minulta kysyttiin myös, mitä aion kertoa viikon mökkiläisyyteni aikana teille, blogini lukijat. Uskon löytäväni helposti kerrottavaa ja kuvattavaa kesäisestä mökkielämästä, luonnosta ja uuden ympäristön haasteista. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Struven ketju, kartanot, kirkot ja hautausmaa, kotiseutumuseo ja monet muut Lapinjärven kohteet saattavat myös innostaa blogiteksteihin ja -kuviin.

Tarjolla on monenlaista mielenkiintoista puuhaa, joista eniten kiinnostaa työskentely kirjastossa ja kunnanjohtajan avustaminen. Hän tosin saattaa olla lomalla heinäkuisen vierailuni aikana 8.‒15.7.2017.

Perheen nuorisoa ja ystäviäkin on jo ilmoittautunut vierailemaan mökillä, joten saan heiltäkin näkemyksiä maalaisresidenssistä.

Bloggareiden maalaisresidenssi Husulanmäellä, Lapinjärvellä. Kuva: Lapinjärven kunta.

Seitsemän bloggaria, kuusi kaupunkia, viisi blogityyliä

Kaikki valitut bloggarit ovat naisia, jotka edustavat kuutta kaupunkia Lontoosta Keravalle ja viittä blogityyliä muodista matkailuun.

Alla lista muista valituista:

Miila Halonen, Kerava
yhteiskunta ja hyvinvointi
miilahalonen.net
https://www.youtube.com/channel/UCBhmJFDITtz_MYBLQQpSbGQ

Liisa Tuhkanen, Lontoo
matkailu
http://lizainlondon.blogspot.fi/

Katja Lehtinen, Tampere
muoti
http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

Camilla Sharif, Helsinki
lifestyle
http://mademoisellecamomilla.blogspot.fi/

Catariina Salo, Helsinki
lifestyle
http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/catariina/

Kaisu Juoppi, Järvenpää
valokuvaus
http://muutamahetki.com

Onko sinulla ehdotuksia aiheista, joista voisin kirjoittaa?

Normaali

3 kommenttia artikkeliin ”Citybloggariksi punaiseen tupaan

  1. Paluuviite: Parasta lähteä nyt -blogi on 3-vuotias | Parasta lähteä nyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.