Bloggaus

Kymmenen suosituinta postausta 2019

Kuva Miguel Á. Padriñán Pixabaystä

Kokonaisen blogivuoden jälkeen on tapana käydä läpi tilastoja ja listata suosituimmat postaukset. En ole tainnut tätä aikaisemmin tehdäkään, mutta onhan lukujen tutkiminen mielenkiintoista.

Tein viime vuonna yhteensä 85 postausta, laskennallisesti keskimäärin siis postaus joka neljäs päivä. Tosin marraskuussa postauksia oli joka päivä perinteisen haastekampanjan vuoksi ja muina kuukausina ehkä viikon välein.

Osa postauksista on vain yhden kuvan julkaisuja ja joukossa on myös Lainattua-postauksia, joihin olen poiminut lyhyitä matka-aiheisia tekstejä kirjoista tai lehdistä.

Yllättävää oli huomata, että viime vuosi oli ainakin määrällisiltä tuloksiltaan huonompi kuin kolme edellistä vuotta, jolloin olen päässyt postauksissa 100 paremmalle puolelle ja myös sanojen määrä on ollut suurempi.

Viime vuonna sanoja oli yhteensä 32 550, sanoja per postaus keskimäärin 383.

Suosituimmat postaukset

Kymmenen suosituinta, klikatuinta ja toivottavasti myös luetuinta postausta olivat:

  1. Kymmenen kivaa tapahtumaa keräilijöille vuonna 2019
  2. Yksin matkalle?
  3. Oluen ystävänä Irlannissa
  4. Ostrava!!!
  5. Ovet avoinna Loviisan vanhoihin taloihin
  6. Kymmenen kivaa tapahtumaa vuonna 2019
  7. Matkalla Murmanskiin
  8. Päivä Lago Martiánezissa
  9. Haavisto raiteilla
  10. Agatha Christie Teneriffalla

Ostravan logossa on kolme huutomerkkiä. Kuva: Ostravan kaupunki.

Tapahtumalistaukset nousevat suosittujen joukkoon. Ehkä ne vain löytyvät verkosta Google-hakujen myötä? Olen julkaissut niitä eri versioina, tuoreimpana on Kymmenen kivaa tapahtumaa vuonna 2020. Olen luvannut myös listaukset niin Turun kuin ulkomaisten festivaalienkin tämän vuoden tapahtumista.

Yksin matkustaminen on ollut esillä myös mediassa. Aiheesta ovat kirjoittaneet ainakin Me Naiset, Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat. Jutuissa on käytetty myös termiä määmatka, joka omiin korviini kuulostaa pahalta; soolomatkakin voisi olla parempi. Aihe on suosittu myös bloggaajien keskuudessa ja yksin matkustamiseen keskittyviä blogeja löytyy runsaasti. Yksi listaus löytyy Feedspotista: Top 100 Solo Travel Blogs And Websites To Follow in 2020.

Päädyin minäkin Ilta-Sanomien verkkosivuille yhdessä Travellover-blogin kirjoittajan kanssa jutussa Annika ja Päivi kiertävät maailmaa yksin – kertovat nyt, miksi matkustaminen yksin on parempaa kuin seurassa. No, en nyt ehkä sanoisi, että yksin reissaaminen olisi aina parempaa kuin kaverin tai isomman porukan kanssa liikkuminen, mutta omat etunsa sillä on. Niistä voi lukea postauksesta ja tuosta Ilta-Sanomien jutusta.

Yksin matkustaessa tutustuu helpommin paikallisiin asukkaisiin. Pääsin paikallisen Klub českých velocipedistů Moravan Ostrava-Hrabůvka -pyöräilyseuran jäsenten kanssa potrettiin. Lisää voit lukea jutusta Ostravan unikeot (julkaistu 9.8.2018).

Haavisto raiteilla -jutun nousuun on vaikuttanut osaltaan se, että blogikirjoitus mainittiin Uuden Suomen Puheenvuoroja-blogissa Pekka Haavistoa käsittelevässä postauksessa.

Luentoja ja lehtijuttuja

Pääsin vuoden aikana myös kertomaan matkabloggauksesta Saaren kartanon järjestämään Mynämäen iltakouluun. Kotivinkin toimittaja haastatteli kesäkuussa ilmestyneessä Oi, maamme Suomi! Vanha viehättää silmääni -jutussa kotimaan matkailuvinkeistä.

Pidin lokakuussa Auralan kansalaisopiston Matkailu-retkeily-kurssilla luennon Arabiemiraateista ja lähinnä kolmesta kaupungista: Abu Dhabista, Al Ainista ja Dubaista. Alkuvuonna 2019 tein myös kolme matkailuaiheista juttua Turun Sanomiin. Aiheina olivat kielikurssi Jerseyssä, Lontoon avoimet puutarhat ja British Library.

Olen saanut bloggaajapassin niin Matkamessuille tammikuussa kuin Turun ja Helsingin Kirjamessuille ja ollut Loviisan Wanhat Talot VIP-bloggaajana.

Ilokseni olen sijoittunut Blogit.fi-sivuston matkablogilistauksessa sijalle 19. Jossain vaiheessa olin hiukan korkeammallakin, muistaakseni sijalla 16, mutta sitten putosin alemmaksi.

Blogit.fi listaa Top-blogit aina maanantaisin. Halutessasi voit kirjautua Blogit.fi-sivustolla ja merkitä Parasta lähteä nyt -blogin seurantaan.

Synttärit helmikuussa

Viime vuoden reissuja kertasin jutussa Missä kuljin kerran vuonna 2019?

Kaiken kaikkiaan vuosi 2019 oli blogin kannalta mainio.

Tänä vuonna 2020 vietetäänkin 5-vuotissynttäreitä 8.2.2020. Pysythän siis seurassani?

Kuva addesia Pixabaystä.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.