Arvonta, Bloggaus

Nyt vietetään 4-vuotissynttäreitä!

Julkaisin ensimmäisen Parasta lähteä nyt -blogipostauksen 8.2.2015 eli tasan neljä vuotta sitten. Kuva: Pixabay.

Tänään on tasan neljä vuotta siitä, kun aloitin Parasta lähteä nyt -blogin. Nyt on siis syntymäpäivä!

Ja tästä se lähti. Bloggauspäätös oli punnittu ja harkittu teko. Alussa epäilin, jaksanko kirjoitta säännöllisesti ja kuinka kauan. Vielä en ole kyllästynyt.

WordPressin tilastoinnin mukaan blogin vuosittaiset näyttökerrat ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Näiden neljän vuoden aikana postauksia on kertynyt kaikkiaan 432 tämä mukaan luettuna.

Valitsin blogiini WordPressin Ryu-teeman, joka on ehkä siitä kummallinen, että se on yksipalstainen. Kaikki valinnat löytyvät yläosan valikosta. Olethan huomannut, että blogin etusivun yläosan menuvalikosta (neliö) pääset etsimään aikaisempia kirjoituksia ajankohdan, kategorioiden tai asiasanojen mukaan? Voit myös kirjoittaa hakukenttään sanan.

Tiedon blogin tuoreimmasta päivityksestä voi tilata sähköpostiin. Myös tämä kenttä aukeaa menuvalikosta.

Voit seurata blogipostauksia myös Facebookin Parasta lähteä nyt -sivulla (käy tykkäämässä) tai blogit.fi-sivuston kautta (käy seuraamassa, merkkaa blogi sydämellä). Parasta lähteä nyt -blogi on tämän sivuston matkablogilistauksissa sijalla 13.

Bloggaaminen laajentaa elämänpiiriä

Bloggaaminen on hauska harrastus, joka laajentaa omaa reviiriä, tutustuttaa uusiin ihmisiin ja paikkoihin sekä lisää tietoa, osaamista ja kokemuksia.

Olen osallistunut neljä kertaa marraskuiseen bloggaajien haasteeseen, jossa tehdään postauksia päivittäin (National Blog Posting Month, NaBloPoMo). Minään vuonna en ole päässyt täydelliseen suoritukseen.

Tämän vuoden tammikuussa olin neljättä kertaa Matkamessut-bloggaajana. Se oli edelleen mielenkiintoinen kokemus, joka tarjoaa tietoa ja vinkkejä matkailumahdollisuuksista. Aina on hauskaa myös tavata tuttuja.

Heinäkuussa osallistuin matkabloggaajien TBEX-konferenssiin Tšekissä. Ennen konferenssia olin mukana myös Colours of Ostrava -festivaalissa ja sen jälkeen bloggaajille järjestetyllä neljän päivän tutustumismatkalla maan vuoristoisessa itäosassa. Kaikin puolin upea kokemus.

Keskiviikkona 20.3.2019 klo 18–19 puhun matkabloggauksesta Mynämäen Iltakoulussa. Se järjestetään Saarekkeessa, osoitteessa Keskuskatu 20, Mynämäki. Tervetuloa!

Blogin nimi Haavistolta

Nimi tälle blogille syntyi muutamia matkakirjoja selaamalla. Parasta lähteä nyt -lause löytyi Pekka Haaviston vuonna 1978 julkaistun Inter-rail-oppaan esipuheesta.

Olenkin ottanut Pekka Haaviston blogini kummisedäksi. Minulla oli tänäkin vuonna mahdollisuus saada etukäteen synttärionnittelut tuohon inspiraation lähteenä olleeseen oppaaseen, kun olin Haaviston uuden kirjan julkistamistilaisuudessa tammikuussa.

Synttäriarvonnassa Haaviston Eurooppa raiteilla -kirja

Syntymäpäivän kunniaksi järjestän arvonnan, johon voi osallistua blogia kommentoimalla. Palkintona on tammikuussa ilmestynyt Pekka Haaviston Eurooppa raiteilla -kirja signeerauksella. Kirjan esittelyn voit lukea täältä.

Kerro kommentissasi,

 • millaisia juttuja toivoisit blogista löytyvän
 • miten voisin blogia kehittää tai
 • onko joku postaukseni ilahduttanut sinua erityisesti ja miksi?

Kommentoi viimeistään maanantaina 11.2. klo 24.00 mennessä. Arvon palkinnon tiistaina 12.2. ja ilmoitan voittajalle sähköpostitse ja kysyn samalla postiosoitetta.

Onnea arvontaan!

Normaali

18 kommenttia artikkeliin ”Nyt vietetään 4-vuotissynttäreitä!

 1. Eija Lehtonen sanoo:

  Kiitos Päivi kirjoituksistasi! Paitsi omat matkakertomuksesi myös kirjallisuudesta löytämäsi oivat lainauksesi ovat ilahduttaneet ja antaneet oivalluksia minulle.
  Yhteiseltä matkaltamme postaamasi jutut ovat myös olleet avartavia, ai tommoistakin näimme ja koimme.

  Liked by 1 henkilö

 2. MarjaKoo sanoo:

  Matkajutut kiinnostavat aina! Blogipostaus Savon maku- ja muutenkinmatkaelämyksistä vois olla kiva; Teehuonelle Juvalle, Tertin kartanoon lounaalle, Kenkävero toki nähtävä myös…

  Liked by 1 henkilö

 3. Mia Lanz sanoo:

  Onnea Päivi! Blogikirjoituksesi ovat aina todella mielenkiintoisia ja niissä on hyvä draivi.
  Jatka samaan tyyliin!
  Ja kyllä, kirja olisi upea voitto.
  Olinhan aktiivisesti mukana Pekka Haaviston tiimissä presidentinvaaleissa.
  Lämpimin terveisin Siaminlahdelta
  Mia

  Liked by 1 henkilö

 4. Birgit Salin sanoo:

  Onnea blogisi Synttärin johdosta. Itse pidän hitaasta matkailusta, jossa tärkeää on matkan tekeminen eikä vain perillä olo. Olen siis kiinnostunut lukemaankin itse matkustamisesta ja myös nojatuolimatkavinkeistä, koska hyvät matkakirjat näyttävät olevan kortilla nykyään.

  Liked by 1 henkilö

 5. klaara sanoo:

  Paljon onnea 4-vuotiaalle! Löysin nyt vasta blogisi, joten en vielä tiedä sisällöstäsi mutta tyylisi kirjoittaa innostaa lukemaan. Hyvää jatkoa edelleen. Mukana arvonnassa.

  Liked by 1 henkilö

 6. Maija sanoo:

  Onnittelut Päivi! On mukavaa, että annat tilaa myös lähimatkailulle. Aina ei tarvitse lähteä rajojen taa. Brittien puutarhat ja Irlanti: ne nousevat tällä hetkellä parhaiten mieleen. Hyvät matkaoppaat ja matkakirjat kiinnostavat aina.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.