Kahvila

Teehetki Kahvila Ansarissa

Viikonloppuretki Tampereelle päättyi pieneen herkutteluhetkeen. Majoituksemme oli Holiday Club Tampereen Kylpylässä. Olisin saattanut jättää huomioimatta kylpylärakennuksen alkupäässä, pihan puolella, olevan kahvilan. Tarkkasilmäinen ja utelias mieheni oli pannut merkille Kahvila Ansarin ja tehnyt sinne tiedusteluretken. Käväisimme siellä ennen kotimatkalle lähtöä.

Kahvila Ansari toimii vanhassa kasvihuoneeseessa osoitteessa Lapinniemenranta 6. Tampere. Se on rakennettu puuvillatehtaan rouvalle vuonna 1913. Arkkitehtinä oli Birger Federley.

Naapurissa on tehtaan isännöitsijälle rakennettu talo, jonka on suunnitellut Suomen ensimmäinen naisarkkitehti Wivi Lönn.

Sisustuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja, muun muassa valaisimissa viinipulloja.

Hotellin runsaasta aamiaisesta ei ollut kulunut vielä kauaa, joten tyydyimme vain kakkuvitriinin katselemiseen. Kahvila kutsuu ja pitää itseään myös teehuoneena. Ja totisesti, valikoimaa oli reilusti, noin 70 eri laatua maustamatonta ja maustettua vihreää, mustaa ja rooiboisteetä.

Valitsin listalta eksoottiselta kuulostavan Sweet Rosie O’Gradyn, joka on skottiviskillä ja kaakaolla maustettu intialainen Assam-tee. Se on kahvilan kuvailun mukaan ”pehmeä ja täyteläisen makuinen väriltään tumma suklaan ruskea.”

Teen ja kahvin seuraksi nautimme keksin puoliksi.

Ansarissa on tarjolla myös lounasta, muun muassa keittoja.

Kahvila tunnetaan koiraystävällisenä paikkana, jossa asiakkaiden nelijalkaiset lemmikit saavat nauttia vedestä ja koirankekseistä. Toisinaan siellä voi tavata myös kahvilakoira Irman. Sieltä voi ostaa myös muun muasssa sisustusesineitä pienistä rasioista tyynynpäällisiin ja asusteita huiveista pipoihin.

Parittomilta viikoilla torstaisin kahvilassa kokoontuu neulojia ja toisinaan siellä järjestetään myös musiikkitapahtumia.

Kahvilan Ansarin puodissa on tarjolla kaikenlaista ”kaunista turhuutta”.

 

Normaali

4 kommenttia artikkeliin ”Teehetki Kahvila Ansarissa

  1. Paluuviite: Miten sujui bloggaushaaste? | Parasta lähteä nyt

  2. Paluuviite: Taas kirjoitetaan marraskuussa | Parasta lähteä nyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.