Matkakertomus, Matkavalmistelut, Matkustaminen

Nopea nappaa äkkilähdön

Joskus matkaa suunnitellaan kuukausia etukäteen, joskus reissu tulee kohdalle pikavauhdilla.

Olen huono lähtemään matkoille nopeasti. Vaikka etsisin äkkilähtöä, selailen niitä päiviä, ellei viikkoja.

Valitseminen on vaikeaa. Kun on tiettyjä matkaan tai hotelliin liittyviä toiveita, tutkin tarkasti, mikä vaihtoehto täyttäisi parhaiten useimpia kohtia listastani. Sijainti, aamiainen, parveke, rauhallinen paikka, uima-allas, ilmainen verkkoyhteys, lähtö kotikaupungin lentokentältä ‒ siinä tärkeimmät.

Usein käy niin, että vitkastelen liikaa ja hyvät vaihtoehdot katoavat äkkilähtölistalta. Sitten on tyytyminen niihin, jotka ovat jäljellä.

Nyt olen parhaillaan äkkilähtömatkalla, joka noudatti tyystin erilaista aikataulua. Päätös piti tehdä muutamassa minuutissa. Ystäväni Eija soitti lauantaina matkasta, jolle lähtö olisi tiistaina iltapäivällä, siis kolmen päivän päästä, Turun lentokentältä.

Hän oli jo verkosta valinnut kyseisen Tjäreborgin viikon matkan ja halusi nopeasti päätökseni ‒ lähdetkö mukaan? Edullinen matka, kohtalainen hotelli, luvassa yli 20 asteen lämpöä Puerto de la Cruzissa, Teneriffalla, tutussa seurassa.

Tiesin, että matka olisi järjestettävissä. Muutamia tapaamisia joutuisin peruutttamaan. No, lähteäkö vaiko eikö lähteä ‒ siinä vasta kysymys. Vastoin tapojani sanoin kyllä ja sitouduin lähteämään matkalle noin olemattomalla varoitusajalla. Ei tainnut jäädä aikaa paljoa edes lähtökatumukseen.

Teneriffan rannat ovat kivikkoisia ja karuja. Mahtavia aaltoja on hauskaa katsella.

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Nopea nappaa äkkilähdön

  1. Paluuviite: Maailmanmatkaajien jäljillä Orkideapuutarhassa | Parasta lähteä nyt

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.