Kahvila, Matkakohde

Kaksi kaunista kesäkahvilaa

 

Turun Ruissalossa on monia persoonallisia ravintoloita ja kahviloita. Uusimpiin ja tunnelmallisimpiin kuuluvat Kesäkahvila Paratiisi ja Villa Kuuva. Molemmat sijaitsevat meren rannalla vanhoissa rakennuksissa.

Kahvia ja marjapiirakkaa kiireettömästi pitsihuvilan kuistilla tai pihalla vehreässä ympäristössä, mikäs sen kesäisempää. Silmänruokaa riittää niin pikkuruutuisissa ikkunoissa kuin pihan tammissa ja kukkivissa pensaissa.

Huvilakahvila Villa Kuuva

Kyltti huvilakahvilaan

 

Villa Kuuva

 

Villa Kuuvan verannalta voi ihailla merimaisemaa.

Villa Kuuvan verannalta voi ihailla merimaisemaa.

 

Koriseelliset ikkunat luovat tunnelmaa Villa Kuuvan verannalle.

Koristeelliset ikkunat luovat tunnelmaa Villa Kuuvan verannalle.

Villa Kuuvassa toimii kahvila, joka on avoinna kesäkuukausina joka päivä klo 11‒17.30 ja syyskuussa viikonloppuisin samoina aikoina. Kahvila avautui viime vuonna.

1800-luvun puolivälissä rakennettu huvila on aiemmin ollut ainoastaan yksityiskäytössä käsityötaiteilija Riitta Suomen kotina. Talolla on historiaa ja jopa Venäjän keisari Aleksanteri III on käynyt siellä.

Veranta

Upea lasiveranta, josta avautuu hieno merimaisema, sopii oivallisesti pieniin virkistyshetkiin. Jos haluaa mieluummmin istua ulkona, niin pöytiä löytyy sieltäkin.

Villa Kuuvassa voi myös järjestää erilaisia juhlia häistä rapujuhliin. Kahvilan toiminnasta vastaa yrittäjä Sanna Suomi henkilökuntineen.

Vaikka Villa Kuuva sijaitsee hiukan syrjässä, on sen jo moni löytänyt. Kahvilan osoite on Kuuvantie 198.

Paikalle pääsee myös bussilla numero 8, mutta loppumatkan saa kävellä. Kävelymatkan pituus riippuu valitusta bussivuorosta, sillä vain osa Ruissalon busseista kiertää Kuuvan kautta.

Kahvilassa on tarjolla makeita ja suolaisia piirakoita, kakkuja, voileipiä ja salaatteja. Tarjoilua muunnellaan sesongin mukaan.

Ikkonoiden värilliset lasipalaset heijastuivat tummaan puulattiaan.

Ikkonoiden värilliset lasipalaset heijastuivat tummaan puulattiaan.

 

Kellokuusamat kukkivat Villa Kuuvan puutarhassa heinäkuussa.

Kellokuusamat kukkivat Villa Kuuvan puutarhassa heinäkuussa.

Kesäkahvila Paratiisi

Tänä kesänä avautui Kesäkahvila Paratiisi osoitteessa Iso-Pukintie 39.  Kaksikerroksinen Bella Vista (kaunis näkymä) on alunperin arkkitehti Helge Ranckelin kauppias A. Lindblomin perheelle suunnittelema puuhuvila.

Rakennus oli pitkään Turun kaupungin opetustoimen käytössä ja tunnettiin nimellä Ulappa. Siellä on järjestetty aikoinaan myös kesäsiirtoloita.

Bella Vista on hulppea pitsihuvila torneineen ja terasseineen.

Bella Vista on hulppea pitsihuvila torneineen ja terasseineen.

 

Huvilaa kunnostetaan vielä. Väriksi on löytynyt hento vihreä.

Huvilaa kunnostetaan vielä. Väriksi on löytynyt hento vihreä.

Huvila on siirtynyt kaupungilta uusille omistajille, jotka ovat kunnostaneet rakennusta ja avanneet siellä kesäkahvilan. Yrittäjät Marjut Urpo ja Jouni Hautala Paratiisipuu Oy:stä ovat Bella Vistan isäntäpari ja kahvilatoiminnasta vastaavat heidän tyttärensä Marianna ja Milja Urpo. Paratiisipuu Oy on sisustusalan tukku- ja maahantuontiyritys, jonka tuotteita on nähtävillä kahvilassa.

Kesäkahvila Paratiisi on avoinna maanantaista perjantaihin klo 12‒19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11‒19. Tiloja voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Samaisella Ruissalon bussilla numero 8 pääsee tähänkin kahvilaan. Iso-Pukintien pysäkiltä on matkaa kahvilaan noin puoli kilometriä.

Kannattaa tarkistaa sekä kahviloiden aukioloajat että tarvittaessa bussien ajoajat ennen kahvilavierailua.

 

Kahvila Paratiisin sisätiloja.

Kesäkahvila Paratiisin sisätiloja.

Bella Vistan sali.

 

Myös Kahvila Paratiisissa on viihtyisa veranta koristeellisine ikkunoineen.

Myös Kesäkahvila Paratiisissa on viihtyisä veranta koristeellisine ikkunoineen.

Bella Vista.

Normaali

8 kommenttia artikkeliin ”Kaksi kaunista kesäkahvilaa

 1. Ihania ja niin tunnelmallisia! Rakastan näitä pikkukahviloita kovasti. Onneksi kaikki eivät vielä oli jääneet Starbucksien ja muiden isojen ketjujen jalkoihin kokonaan…Tuhat kertaa mieluummin nautin kahvini tällaisessa paikassa ja soisin Helsingin keskustaankin kyllä ilmestyvän lisää pieniä kahvilayrittäjiä 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Niinpä, näissä on tunnelmaa, historiaa ja persoonallisuutta. Toivottavasti nämä kaksi saavat toimintansa pyörimään. Villa Kuuvan naisilla tuntuu olevan paljon ideoita ja Paratiisissa on nuorta energiaa. Pidetään heille peukkuja ja toivotaan paljon asiakkaita. Turussa on paljon muitakin kivoja kahviloita, niistä ehkä tekstiä ja kuvia tuonnempana.

   Tykkää

 2. Birgit Rauhala-Autio sanoo:

  Mukavaa, että olit vielä erikseen tehnyt hyvän kirjoituksen näistä kahvilahuviloista, jotka mainitsit aiemmassa tämän kesän blogissasi. Olit laittanut todella hienot ja kauniit kuvat huviloista! Enpä itse ole vieläkään päässyt Paratiisiin enkä Villa Kuuvaan. Sunnuntaina oli aikomus mennä, joka vesittyi sananmukaisesti hirveään vesisateeseen ja ukonilmaan. No, kesää on kuitenkin jäljellä, jospa ehtisin vielä näihin upeisiin kahvilahuviloihin. Myös Ruissalon sillan läheisellä telakka-alueella on kehuttu sisustusmyymälän kahvila, jossa olemme yrittäneet käydä turhaan jopa kaksi kertaa onnistumatta. Joten jopa kolmen kahvilan kierros vielä edessä… 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Hei, kiitos. Halusin kirjoittaa näistä kahviloista kun ovat vielä auki. Kiirehdi Paratiisin kanssa, sillä se on enää tämän viikon auki.
   Tässä ajat:
   Tällä viikolla olemme auki
   Ma-Pe 12-19
   La 11-19
   Su Suljettu yksityistilaisuuden vuoksi.
   Villa Kuuva on auki elokuun loppuun ja syyskuussa vielä viikonloppuisin.
   Kävin minäkin telakka-alueen kahvilan pihalla ja tarkoitus oli mennä sinne myöhemmin, mutta en ole vielä käynyt. Lisätietoja löytyy täältä ja aukioloajat kannattaa tutkia:
   http://www.avelia.fi/
   Toivottavasti ehdit käymään näissä paikoissa vielä tänä kesänä.

   Tykkää

 3. Paluuviite: Tutustu Turkuun | Parasta lähteä nyt

 4. Paluuviite: Talven aurinkoa Ruissalossa | Parasta lähteä nyt

 5. Paluuviite: Kymmenen matkaunelmaani | Parasta lähteä nyt

 6. Paluuviite: 500 postausta | Parasta lähteä nyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.