Majoitus, Matkakertomus, Matkakohde

Luovat ladyt Ruissalossa

Luovilla ladyilla oli oma pöytä kesäteatterin väliajalla.

Luovilla ladyilla oli oma pöytä väliaikatarjoiluineen kesäteatterissa.

Luovat ladyt ovat naisia, jotka ovat ottaneet tavakseen viettää kesäisen viikon Ruissalossa.

Toistakymmentä naista kokoontui jälleen heinäkuun alussa Toivonniemeen. Se on Turun Seudun Hengitysyhdistyksen kesäkoti Ruissalossa, Turussa.

Toivonniemen päärakennus.

Toivonniemen päärakennus.

Luovat lady -viikko toteutui nyt neljättä kertaa. Osa naisista on Exlibris Aboensis -yhdistyksen jäseniä ja muut heidän ystäviään. Kesäkodin kahden majoitustalon, Valkoisen ja Punaisen talon, koko huonekapasiteetti oli käytössämme.

Valkoisessa talossa on viisi huonetta, yhteiskeittiö ja televisiohuone.

Valkoisessa talossa on viisi huonetta, yhteiskeittiö ja televisiohuone.

Viikon tarkoituksena oli, että jokainen voi toteuttaa itseään ja viettää edullisen loman meren rannalla. Mukaan oli otettu huovutus- ja maalaustarvikkeita, kankaita, ompelukone, decoupage- ja betonityövälineitä, kameroita sekä muuta välineistöä luovuuden toteuttamiseen. Omat ideat jaettiin ja opetettiin muille asiasta kiinnostuneille.

Huovutetut sydämet.Huovuttaminen oli aikaisemmin suosittua, mutta nyt enimmäkseen virkattiin isoäidinneliöitä, kudottiin sukkia ja tehtiin kollaasikortteja aikakauslehtien kuvista.

Valkoisen talon edustalle koottu iso pöytä tarjosi mainion ruokailupaikan ja työpisteen kauniilla säällä ja sellainenhan Toivonniemessä oli melkein joka päivä.

Jokaisella oli lupa tehdä sitä, mikä juuri sillä hetkellä tuntui kutsuvimmalta. Tontilla ja talossa oli tilaa myös omaan rauhaan vetäytymiseen. Rantakalliot tarjosivat hienoja paikkoja taiteelliseen työskentelyyn tai perinteiseen auringonottoon ja lepäämiseen.

Toivonniemessä voi vetäytyä myös omiin oloihinsa.

Toivonniemen  rannoilta oli helppoa löytää rauhallinen maalauspaikka.

Yhtenä päivänä leiriläisiä ilahdutti jalkahoitaja palveluillaan. Kaunistuneet jalat lakattuine varpaankynsineen laitettiin riviin ja kuvattiin laiturilla.

Kesäinen Ruissalo tarjosi mielenvirkistystä monin tavoin. Luonto tuli lähelle, välillä liiankin lähelle. Bongasimme pionien, lumpeiden ja muiden heinäkuussa kukkivien kasvien lisäksi muun muassa kauriin, jäniksen, lampaita, lepakoita, tiiroja ja muita lintuja, hämähäkkejä ja muurahaisia. Kyy- ja rantakäärmeitä näimme useamman kerran ja kaksi meistä löysi punkin itsestään.

Joutsenpariskunnalla oli alkukesällä kuusi poikasta.

Toivonniemen rannassa viihtyneellä joutsenpariskunnalla oli kuusi poikasta pari vuotta sitten keskikesällä.

Toivonniemen ”tukkalehmät”, ylämaankarjan edustajat, oli siirretty muualle. Krottilanlahden joutsenparikin nähtiin jälkikasvuineen. Elokuun puolessa välissä hengissä oli vielä kolme poikasta.

Ylämaankarja laidunsi aikaisemmin Toivonniemeen vievän hiekkatien varrella olevalla laitumella.

Ylämaankarja laidunsi aikaisemmin Toivonniemeen vievän hiekkatien varrella olevalla laitumella.

Kasvitieteellinen puutarha oli oiva retkikohde. Kävimme siellä Ullan kanssa ihailemassa kolmea lummelammikkoa. Kaverillani oli maalaustarvikkeet mukana, minä kuvasin kameralla. Kolkassa kävimme ihailemassa kivikkoista rantaviivaa ja käkkärämäntyjä.

Saunailtoja sisältyi viikkoon neljä Toivonniemen aikataulun mukaan. Pienessä pukuhuoneessa ja kohtalaisen kokoisessa löylyhuoneessa oli aluksi tiivis tunnelma, kun toistakymmentä naista pakkautui sinne. Hyvin kuitenkin mahduttiin ja alkulöylyjen jälkeen osa naisista oli vuorollaan vilvoittelemassa laiturilla ja uimassa.

Viking Grace.

Viking Grace.

Vesi oli niin kylmää, että oli pakko hiukan kiljua sinne pulahtaessaan. Katselimme ohi ajavia ruotsinlaivoja, Vikingin Gracea ja Tallink Siljan Baltic Princessiä, joiden kulku osui aina saunavuoromme aikaan.

Punkkisyyni tuli mukaan ohjelmaan ensimmäisen löydön jälkeen. Saunassahan se oli helppo tehdä ja tutkia omaa ja naapurin nahkaa.

Iltaisin grillissä paahtuivat niin leivät, makkarat, halloumit, kanat, lihat ja kasvikset. Muutoin ruokahuolto sujui Valkoisen talon yhteiskeittiössä omin eväin tai Ruissalon ravintoloissa, muun muassa Turun Pursiseuran ravintolassa, Honkapirtissä, Golf-ravintolassa sekä Wanhan Tammen Kahvilassa Kasvitieteellisessä puutarhassa. Muutama lady teki tutustumiskäynnin uuteen kesäkahvilaan Villa Kuuvassa.

Ullanpäivää juhlittiin perinteisesti mansikoiden, kermavaahdon ja kuohuviinin avulla. Tänä vuonna paikalla oli kaksi nimipäiväsankaria.

Ravintolaillallinen kaupungilla ja Samppalinnan kesäteatteri kuuluvat jo viikon perinteisiin. Ruokapaikaksi valikoitui tänä vuonna Ravintolalaiva Cindy (osin teatterilipun kääntöpuolelta löytyneen ilmaisen kuohuviinitarjouksen vuoksi).

Teatterin ohjelmisto vei 1950-luvun Onnen päiviin. Heikki Hela oli hieman televisiosarjan roolihahmoaan varttuneempi ja vatsakkaampi Fonzie, mutta hiukset olivat kuosissa ja elkeet tutun rehvakkaat. Väliajalla nautittiin virvokkeita omassa nimikkopöydässä.

Luovat ladyt -viikko osuu Ruisrockin kanssa samaan viikkoon. Festivaalit aiheuttivat sen, että liikennöinti Kansanpuiston ohi oli tarkkailussa ja osa ruokapaikoista oli suljettuna. Musiikki ei niemennokkaan kantautunut ja meillähän oli ihan omat juhlat.

Luovat ladyt muuttuivat iltaisin syöviksi ladyiksi.

Luovat ladyt muuttuivat iltaisin syöviksi ladyiksi.

Luovat ladyt kokoontunevat ensi kesänä jo viidettä kertaa joko Toivonniemessä tai jossain muualla yhtä upean ja inspiroivan ympäristön tarjoavassa lomapaikassa.

Lisää kuvia tulossa kuvagalleriaan.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Luovat ladyt Ruissalossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.